Holiday Spirit with Czech and Slovak Spirits III. (V Duchu Svatku s Ceskymi a Slovenskymi Lihovinami III.)

30 12 2008

Myrecipes.com

New Year’s celebrations are almost here. Would you like to prepare a special drink for this extraordinary occasion? How about punch? Both of the spirits below will keep you warm for a long time!

 

Recipe for New Year’s Eve punch 

Ingredients:
1 cup of water
120 grams (1/4 lbs) of granulated sugar
1 cup of red wine
1 cup of white wine
50 ml (1.7 fl oz) of lemon juice (1/5 of 1 cup)
60 ml (2 fl oz) of vodka or cherry vodka

 
Preparation: Slowly melt the sugar in a pan. Then add both of the wines. Warm the mixture up. Do not boil it! Then add the lemon juice and alcohol. Serve in pre-warmed glasses.

 
Recipe for New Year’s Day punch:

Ingredients:
3 cups of tea (make the tea weaker than usual)
200 grams (~1/2 lbs) of granulated sugar
2 oranges (wash it thoroughly)
1 lemon (wash it thoroughly)
1 cinnamon stick
2-3 pieces of cloves
1 cup of red wine
180 ml (6 fl oz) of yellow rum

 
Preparation:
Pour the tea in a pot and add sugar, orange and lemon rinds finely grated, cloves and cinnamon. Cook on low heat for 5 minutes. Strain the mixture to another pot and add the wine. Heat until it is almost boiling (a white foam will appear). Then turn off the stove; add juices from the lemon and oranges and rum. Serve in pre-warmed glasses.

***

[ad#co-2] 
 

Catrice.eu

Oslavy Nového roku jsou téměř tady. Chtěli byste si na tento mimořádný den připravit speciální nápoj? Co takhle punč? Oba nápoje vás zahřejí na dlouhou dobu!

 

Recept na Silvestrovský punč:

Přísady:
1 hrníček vody
120 g cukru krystal
1 hrníček červeného vína
1 hrníček bílého vína
50 ml citronové šťávy (1/5 hrníčku)
60 ml vodky nebo třešňovice

 

Příprava: Pozvolna rozpusťte cukr v hrnci na mírném ohni. Poté přidejte obě vína. Prohřejte směs, ale nevařte! Potom přidejte citrónovou šťávu a alkohol. Podávejte v předehřátých sklenicích.

 

Recept na Novoroční punč:

Přísady:
3 hrníčky čaje (udělejte čaj slabší než obvykle)
200 g cukru krystal
2 pomeranče (umyjte je důkladně)
1 citron (umyjte je důkladně)
1 tyčinka skořice
2-3 kousky hřebíčku
1 hrníček červeného vína
180 ml žlutého rum (nejlépe tuzemský)

 

Příprava:
Vlijte čaj do hrnce a přidejte cukr, nastrouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, hřebíček a skořici. Mírně provařte po dobu 5 minut. Přeceďte do jiného hrnce a přidejte víno. Přiveďte téměř k varu (utvoří se bílá pěna). Pak vypněte sporák; přidejte šťávu z citronu a pomeranče a rum. Podávejte v předehřátých sklenicích.

 

Sources (Zdroje):
Magazin CN

***

HOME

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: